Seramik Uygulama

Banyo Dekorasyon Hizmeti

Evinizde köklü bir değişiklik yapmaya; zeminlerde ve duvarlarda farklılığa gitmeye karar verdiyseniz doğru yerdesiniz! Bu işlem için oldukça kullanışlı ve dayanıklı olan seramiklerden yardım alabileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Peki, seramik döşeme nasıl yapılır? Şimdi, hem bu soruya hem de fayans döşeme ile ilgili aklınıza takılan diğer konulara açıklık getirelim.

Seramikler Nerelerde Kullanılır?

Seramikleri; yer ve duvar seramikleri olmak üzere iki ana gruba ayırmak mümkün. Bu iki grup da kendi içerisinde banyo, yer, mutfak seramikleri ve doğal taşlar olmak üzere dörde ayrılabilir.

  • Yer seramikleri genellikle duvar seramiklerinden daha kalın olurlar.
  • Doğal taşlar, binaların dış cephesinde kullanılabileceği gibi iç cephelerde de kullanılabilir. Isı yalıtımı konusunda oldukça başarılı olan doğal taşlar, yazın evlerin çok ısınmalarını, kışın da çok soğumalarını engeller.
  • Duvar seramikleri hem iç hem de dış cephelerde kullanılabilir.

Seramik Nasıl Döşenir?

Öncelikle zeminleriniz ya da duvarlarınız hâlihazırda seramikle kaplıysa bir karar verdikten sonra kolları sıvamanız gerekiyor: Var olan seramikleri sökerek mi işlemi yapacaksınız, yoksa seramikleri duvardan ya da zeminden sökmeden mi evinizi ya da iş yerinizi yeni seramikler ile buluşturacaksınız?

Eğer seramikleri sökmeye karar verirseniz tornavida gibi bir alet ya da performans aleti yardımıyla seramik aralarını kazıyabilir, ardından spatula ile her bir seramiği yan tarafından kaldırarak olduğu yerden sökebilirsiniz. Seramikleri sökmeden işlem yapmak isterseniz bu tercihin daha pratik ve temiz bir yöntem olduğunu söylemeliyiz.

İster mutfak seramik kaplama ister zemin seramik uygulaması için kolları sıvayın, yukarıda belirttiğimiz kararı verip adımları uyguladıktan sonra işleyiş hep aynı oluyor.

  1. Seramiklerinize uygun renkte seçtiğiniz seramik yapıştırıcıyı, diğer adıyla yapıştırma harcını bir spatula yardımıyla zemine sürmelisiniz.
  2. Seramiği duvara uyguluyorsanız zeminden, yere uyguluyorsanız köşeden uygulamaya başlamalısınız.
  3. Seramiği zemine yerleştirmeli ve hafif bir şekilde bastırmalısınız. Dilerseniz bu aşamada kauçuk bir tokmaktan yardım alabilirsiniz. Bu adımda fazla güç uygulamamaya ve yapışkan harcın dışarı taşmamasına özen göstermelisiniz.
  4. Her yeni seramiği yapıştırırken seramikler arasına küçük seramik takozları (derz artısı) koymayı unutmamalısınız. Bu, seramiklerin eşit aralıklarla konumlanmasını sağlayacaktır.
  5. Doğalgaz borusu, lavabo gibi alanlarda seramiği elektrikli testere yardımıyla kesmeniz gerekebilir. Kesim yapmadan önce alanın ölçüsünü almalı ve bu ölçü doğrultusunda seramiği kesmelisiniz.
  6. Tüm seramiklerin döşenmesinin ardından seramikler arasındaki derz boşluklarını doldurmak için 24 saat beklemelisiniz.
  7. Derz dolgusu işlemi için öncelikle derz artılarını çıkarmalı ve seramiklerin aralarını elektrikli süpürge yardımıyla temizlemeli, ardından işlem yapacağınız bölgeleri nemli bir bezle silmelisiniz.
  8. Banyo uygulamaları için silikon katkılı, balkon ve teras için flexible, esnek ya da rezonansa eğilimli zeminlerde ise epoksi bazlı derz kullanmalısınız. Kullanacağınız derzi, pakette anlatıldığı şekilde hazırlamalısınız.
  9. Derz dolgusunu seramik malası ile seramiklerin arasına sürmelisiniz.
  10. Uygulamadan 24 saat sonra derz artığı temizleyici ile zemindeki kusurları gidermelisiniz.

ÇALIŞTIĞIMIZ MARKALAR

WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize her şeyi sorabilirsiniz.
👋 Merhaba nasıl yardımcı olabilirim?